Iedereen die nu nog zegt dat ik vakantie heb… in deze video zie je dat dat niet waar is. Het is nu 4 uur ’s nachts en ik ben al vanaf 16 uur ’s middags aan het werk. Het is echt anders gelopen dan ik tevoren verwachtte. Binnen een uur had ik al 60 personen gezien en had ik de nummertjes voor de wachtrij uitgedeeld.

En toch kwamen er meer mensen. Een jongen met een hele erge blik in de ogen is er elke dag. Mijn collega is bang van hem en ja, hij is niet de enige hier, dus ik stuur hem weg. Later komt er iemand om een rolstoel vragen en in ruil voor zijn paspoort krijgt hij die van mij. De rolstoel blijkt voor die jongen te zijn.

En dan zijn er paniekaanvallen en twee mensen met neigingen tot zelfmoord. Dat is de reden dat we nu op het politiebureau zijn. We moeten formulieren invullen. Met die formulieren kunnen we de psychiater hier krijgen die in de gevangenis werkt. Het is écht geen vakantie hier.

 

10 antwoorden
 1. Marius
  Marius zegt:

  Beste Henk-Jan,
  Dat dit geen vakantie is, hoef je echt niet duidelijk te maken. Ik vind je een held onder de helden die dit zware maar o zo waardevolle werk doet. Je zult als een ander, maar hopelijk ook ‘rijker’ mens thuiskomen met de gedachte dat je toch dat beetje verschil hebt kunnen maken! Keep up the good work! Ik blijf je steunen en volgen. Groet, Marius

  Beantwoorden
 2. Jolande
  Jolande zegt:

  Het is id geen vakantie ,heb er zelf ook geholpen. Thuis kwamen de emoties maar wat een levenservaring hebbik eraan over gehouden. Iedereen die daar helpt zijn kanjers ????

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *