256 new arrivals. Lesbos vlog #10

Gisteren kwamen er vijf grote bussen met mensen het kamp binnen. Deze mensen zijn net aangekomen op Lesbos. Ik sta bij de plek waar de boten aan land kwamen. Ook een van onze vertalers, die vertaalt van het Farsi naar het Engels, is met zo’n boot aangekomen. ‘Kun je wel zwemmen?’ vraag ik hem. ‘Dat wel,’ zegt hij, ‘maar we kwamen aan op 1 december. Liever niet dus.’

Er is een tweede kamp op Lesbos. Dat is van de gemeente en het is bedoeld voor gezinnen. De naam kan ik al helemaal niet opschrijven, uitspreken lukt me nog net. Maar dat tweede kamp zit vol. En dus gaat alle overflow naar kamp Moria. Ik zal je ook vertellen wat er gebeurt als mensen hier in het kamp aankomen. Ze gaan dan eerst naar een afgesloten gedeelte toe om de papieren in orde te maken. Daarna blijven ze vaak hier hangen.

Let op, want morgen gaan we geld uitgeven. Blijf erbij 🙂